Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te optimaliseren.
Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

SLUITEN
Vogelvlucht Eerste Steenlegging 23 februari 2024

Drukbezochte Eerste steenlegging op vrijdAG 23 februari 2024

Om 13:45 uur stond de plaats van handeling in de Viaanse Buitenstad al vol met mensen. Ruim 70 bezoekers, zowel genodigden alsook geïnteresseerden uit Vianen en omgeving wilde getuige zijn van de officiële "Eerste Steenlegging" van de te herbouwen Wipkorenmolen.

WETHOUDER: 'MOLEN WORDT SYMBOOL VAN SAMENWERKING EN DOORZETTEN'

Onder genot van koffie en versgebakken cake door vrijwilliger Ria Rietveld heette voorzitter Arti Enkelaar iedereen welkom en vertelde over de voorgeschiedenis van de molen en het herbouwproject. Daarna was het woord aan onze “founding father”, de 98-jarige Piet Kastelein, die vol passie vertelde over de molen en de nu toch echt gestarte herbouw.

IMG 20240224 WA0011Wethouder Kees Bel van gemeente Vijfheerenlanden hield een mooie en betrokken speech over de molen en de grote betrokkenheid en vasthoudendheid van de stichting en haar vrijwilligers die de molen gaan herbouwen. Hij gaf aan dat deze molen een symbool wordt van ‘samenwerking en doorzetten’.

Beluister de speech van de wethouder

"PIET KASTELEINPLEIN"

Eerste steenlegging 23 februari 2024, foto RiaPiet Kastelein legde de eerste steen en daarna volgde mevrouw Nicole Bakker van De Hollandsche Molen, die ook felicitaties gaf aan Piet Kastelein en alle vrijwilligers. Wethouder Kees Bel legde de derde steen.Na de ceremonie kon iedereen zich tegoed doen aan overheerlijke versgebakken saucijzenbroodjes, beschikbaar door Traiteurslagerij de Goeij uit Vianen.

Eerste steenlegging 23 februari 2024, foto Maarten KerkhofAfsluitend werd als ‘kers op de taart’ Piet Kastelein totaal verrast met de onthulling van de naam van de bouwlocatie: Het “Piet Kasteleinplein”.

Eerste steenlegging 23 februari 2024, foto Ruud 2

© 2021 | Stichting Herbouw Wipkorenmolen Vianen  
Design by: © Fecit Vormgevers bv
Fotografie: © Fotostudio Marks