Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te optimaliseren.
Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

SLUITEN

anbi: algemeen nut beogende instelling

Donateurschap, gift en sponsoring belastingtechnisch aftrekbaar..!

Sinds 20 februari 2013 heeft de Stichting Herbouw Wipkorenmolen Vianen (SHWV) een beschikking van de Belastingdienst ontvangen voor het voeren van de culturele ANBI-status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Als een ANBI een culturele instelling is, kan deze instellingde status culturele ANBI krijgen. Om als culturele ANBI aangemerkt te worden, moet de instelling voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Donateurs van culturele ANBI's hebben een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

Wat betekent dit voor de stichting?
Het hebben van de ANBI-status heeft voor de stichting als voordeel dat deze geen erfbelasting of schenkbelasting hoeft te betalen voor erfenissen en schenkingen, die de instelling gebruikt voor het algemeen belang.

Wat betekent dit belastingtechnisch voor de donateur?
Door het verkrijgen van de ANBI-status kunnen personen of bedrijven, die een donatie of gift aan de Stichting Herbouw Wipkorenmolen Vianen verstrekken, deze, onder bepaalde voorwaarden aftrekken via de Aangifte Inkomstenbelasting. Voor een eenmalige gift gelden drempel- en maximale waarden. Meer informatie hierover kunt u lezen op www.belastingdienst.nl.
Bij periodieke giften heeft u belastingvoordeel als u minimaal 5 jaar doneert en dit hebt vastgelegd in een overeenkomst. Wilt u dit doen, neem dan contact met ons op

Wat is het belastingvoordeel voor donateurs van een culturele ANBI?
Voor donateurs van culturele ANBI's geldt een extra belastingaftrek. Particulieren mogen in de Aangifte Inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken van de Aangifte Vennootschapsbelasting.

Meer informatie
Alles over de ANBI-status en het belastingtechnisch aftrekbaarheid zijn van uw donatie of gift kunt u ook nog eens nalezen op www.belastingdienst.nl.

Enthousiast geworden...
...en wilt u ons project financieel steunen met een gift? Dan kunt u dit hieronder direct doen via een Ideal- of creditcard-betaling.,
U kunt deze gift natuurlijk ook rechtstreeks doen door een bedrag te storten op ons bankrekeningnummer NL28 RABO 0154 1352 67.

Wilt u jaarlijks doneren, kijk dan op onze donateurspagina.

© 2024 | Stichting Herbouw Wipkorenmolen Vianen  
Design by: © Fecit Vormgevers bv