Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te optimaliseren.
Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

SLUITEN

Elkaar duurzaam ontmoeten en recreëren” is het thema van de Stichting Herbouw Wipkorenmolen in Vianen. Met dit project wordt in de uiterwaarden van de rivier de Lek in Vianen een in 1838 verloren gegane wipkorenmolen herbouwt. De molen wordt een nieuwe bestendige ontmoetingsplek in Vianen die voorziet in de behoeften van generaties om in hun eigen behoeften te voorzien. Mensen maken kennis met voedselproductie zoals malen van graan uit de regio tot meel voor brood en koekjes. Er vindt verkoop van molenproducten plaats.

De molen is een innovatieve plek waar mensen kunnen leren, samenwerken, ontspannen, trouwen en biologische molenproducten kopen. 

Met de molen zal elektriciteit worden opgewekt. Hiermee wordt de Wipkorenmolen Vianen een heuse windturbine. De molenaar wekt er niet alleen stroom mee op, maar ook warmte. De molen zal geen gas nodig hebben. Bij de bouw is rekening gehouden met het aanbrengen van een stroomgenerator die stroom voor de molen zelf én voor de omgeving kan opwekken. Herbouw van de wipkorenmolen is een project van bewoners, door bewoners en voor bewoners van de stad Vianen en de waarden Vijfheerenlanden en de Lopikerwaard.

Het project wordt, naast bijdragen van veel sponsoren en giften, deels gefinancierd  uit een EU­ bijdrage, een AVP-bijdrage (Agenda Vitaal Platteland) van de provincie Utrecht en een cofinanciering van de gemeente Vijfheerenlanden.

Europees Landbouwfonds  voor Plattelandsontwikkeling

Europees Landbouwfonds  voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

© 2024 | Stichting Herbouw Wipkorenmolen Vianen  
Design by: © Fecit Vormgevers bv